Skip to Content

Oikeita työkaluja asiakkaille – yhdessä ja innovatiivisesti

Vertex Systems on ohjelmistotalo, joka tekee suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistoja teollisuuden yrityksille. Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme parantamaan sekä tuottavuuttaan että tehokkuuttaan ja kasvattamaan kilpailuetuaan.

Näitä menestymistavoitteita tuemme tarjoamalla suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja, joiden suunnittelussa asiakkaamme ovat aktiivisesti mukana.

Periaatteemme on: "Oikea tieto. Oikeassa paikassa. Oikeaan aikaan." Tästä kolminaisuudesta emme tingi – ja siksi meillä on menestyksekästä ja vakaata historiaa takana jo 40 vuotta.
  

Olemme yhtä aikaa sekä iso, viihtyisän pieni että hallitusti kasvava yritys

Ohjelmistoillamme on 18 000 käyttäjää 37 maassa, ja globaalisti meitä on sata huippuosaajaa, joista noin puolet on ICT-ammattilaisia.

Vahvistamme tiimikulttuuriamme monin tavoin, joista arjessa näkyvät muun muassa yhteiset osaamisenkehittämiset ja hyvin hoidettu työhyvinvointi. Meillä yhteisöllisyys syntyy yhdessä tekemisestä – niin työkavereiden kuin asiakkaiden kanssa – ja yhdessä viihtymisestä.

Etsimme jatkuvasti joukkoomme uusia osaajia, ja meillä on kiinnostavia tehtäviä niin kehittyville kyvyille kuin kokeneille konkareille. Haluaisitko olla yksi meistä? Lähetä meille avoin hakemuksesi!


Kehittyvä työntekijä ei putoa kelkasta - vahvistamme osaamistasi

Osaamisemme on huippuluokkaa ja haluamme, että niin on jatkossakin. Se on ehdoton kilpailuvalttimme. Sen vuoksi huolehdimme siitä, että työntekijöidemme osaaminen kehittyy jatkuvasti, ja mahdollistamme heille osallistumisen ajantasaisimpiin koulutuksiin sekä sisäisesti että koulutuskumppaniemme kautta.

Esimiehen rooli osaamisen kehittämisessä ja työhyvinvoinnissa on tärkeä. Varmistamme esimiesten johtamistaitojen kehittymisen valmennusten ja palautejärjestelmän avulla. Teetämme säännöllisesti myös työhyvinvointitutkimuksia, joiden tulokset ohjaavat kehittämistä ja kehittymistä. Työntekijänä sinä pääset vaikuttamaan, miten teemme Vertex Systemsistä entistä paremman työpaikan.


Viihtymistä ja virkistäytymistä -  parannamme työhyvinvointiasi

Meillä on monipuolinen työhyvinvointiohjelma, johon kuuluu tietenkin työterveyshuollon palvelut mutta myös paljon muuta hyvää. Tuemme osallistumista eri liikuntalajeihin, järjestämme monipuolista kerhotoimintaa ja teemme yhdessä retkiä. Osallistumme kiinnostaviin tapahtumiin. Lisäksi meillä on mökkejä Näsijärven rannalla ja Lapissa, joita meidän työntekijämme perheineen voivat varata virkistäytymiseen. On hyvä olla vertexläinen, eikö vain!

Avoimet työpaikat               Kesätyöntekijät 2017

 

Tutustu vertexläisiin:Pekka


MyyntipäällikköMarko


Ohjelmisto-
asiantuntijaJarmo


MyyntipäällikköAnssi

Tuotekehitys-
päällikköJouko


Projekti-insinööri

Anni-Elina

Dokumentointi-insinööri


 


 


Energinen Pekka viihtyy vaativassa roolissaan

Pekka Moilanen aloitti Vertex-uran 8-henkisessä myyntitiimissä. Tammikuussa 2014 Pekka siirtyi Bostonissa USA:ssa sijaitsevan osakkuusyhtiömme Argos Systems Inc:n toimitusjohtajaksi.

Konetekniikan diplomi-insinööriä on miellyttänyt työssään erityisesti koneenrakennuksen, IT-maailman ja kaupallisuuden yhdistelmä.

- Tässä työssä täytyy olla ymmärrystä asiakkaan toiminnoista ja toimialasta. Meidän täytyy kuunnella herkin korvin asiakkaan todellisia tarpeita ja osata tarjota niihin paras ratkaisu. Valmiin myyntipuheen lateleminen ei näissä kuvioissa toimi, Pekka kuvailee.

Myyjän työssä pärjäävät Pekan mukaan sosiaaliset, ahkerat ja energiset tyypit, jotka eivät pode luurikammoa.

- Vertexissä myyjät saavat rakentaa työnkuvansa hyvin omanlaisekseen. Työviikon rakenne on vapaasti päätettävissä – milloin on tien päällä, milloin taas toimistolla. Etätyötkin olisivat mahdollisia, mutta itse teen mieluummin töitä toimistolla. Vapaus työn suorittamistavassa vaatii tietysti itsenäistä otetta ja vastuullisuutta.

Työssä parasta on Pekan mielestä se, että asiakkaat ja caset ovat kaikki erilaisia.

- Asiakasorganisaatiot ovat eri kokoisia, myyntineuvotteluja käydään hyvin eri asemassa olevien henkilöiden kanssa ja asiakkaiden tarpeet ovat varsin erilaisia. Työn varjopuoliin kuuluu puolestaan myyntityön epävarmuus; varmuutta kaupan syntymisestä ei ole koskaan, vaikka kuinka tekisi töitä sen eteen.

Parhaat asiakaskokemukset saavat hymyn huulille vielä pitkänkin ajan jälkeen.

- Kerran myyntitapaaminen lykkääntyi kahdella viikolla, kun asiakas halusi ehdottomasti maalauttaa konepajansa toimistotilat ennen tapaamistamme. Konttorin seinät kiilsivät uutuuttaan tavatessamme – tottahan sellainen huomaavaisuus sykähdytti, Pekka muistelee.

 

 

 

 
 

 

CAD-maailman konkari Marko tähyää seuraavaa versiota pidemmälle

CAD-ohjelmistoasiantuntija Marko Lähteenmäki on konetekniikan diplomi-insinööri ja päätynyt Vertexiin töihin jo opiskeluaikanaan.

- Tutustuin Vertexiin TTY:n yrityspäivillä ja hain tänne kesätöihin. Saman tien sitten sovittiin, että voin jatkaakin talossa, jos hommat menevät hyvin.

Hyvin on mennyt ja vertexläiseksi tulemisesta on vierähtänyt jo viitisentoista vuotta. Edelleen työssä miellyttävät "mukavat hommat ja mukavat työkaverit".

- Meillä on todella rento ja välitön fiilis, turhaa byrokratiaa ei ole, kaikille voi puhua suoraan ja henkilöstön vaihtuvuus on vähäistä. Meillä on vapaa-ajallakin yhteisiä aktiviteetteja, kuten jokakeväinen hiihtoreissu Lappiin, Marko kuvailee.

Marko aloitti Vertexissä työskentelemällä pääosin mallintamisen parissa. Sittemmin hän on siirtynyt Vertexin CAD-tuotteiden ytimen kehitykseen. Kuten Vertexin kaikissa tuotteissa, myös koneensuunnitteluohjelman kehityksessä painopiste on viime vuosina ollut käytettävyyden parantamisessa. Nyt työn alla ovat Markon mukaan erityisesti muotoilupuolen ominaisuudet.

- Kyllä tuotekehitys on mun juttu, siinä saa tehdä aina jotain uutta. Vertexissä on hienoa se, että lopputulos ratkaisee, ei se, miten homma on tehty. Kukaan ei siis hengitä niskaan ja vaadi tekemään tietyllä tavalla. Uuteen versioon valitaan kehitettäväksi aina tietyt ominaisuudet, mutta kehittämiskohteita mietitään toki pidemmällekin.

Ohjelmistosuunnittelussa on Markon mukaan tärkeää ymmärtää sovellusalueesta ainakin perusasiat. Asiakkaat ovat kuitenkin hyvin erilaisia ja käyttävät suunnitteluohjelmia varsin eri tavoin.

- On inspiroivaa ja hyödyllistä päästä katsomaan, miten asiakkaat tuotteitamme käyttävät. Se voi joskus poiketa paljonkin siitä, miten asia on "virallisesti" ajateltu tehtävän, Marko hymyilee.

Kun työpäivä on pulkassa, Marko viihtyy perheen mäyräkoiran kanssa koiramaisissa harrastuksissa. Lomilla veri vetää ulkomaille, viime aikoina Marko on tutustunut erityisesti Balkanin alueen maihin.

 

 
 

 

Myyntipäällikkö Jarmo nauttii kaupanteosta

Myyntipäällikkö Jarmo Saarinen on viihtynyt Vertexillä vuodesta 2013 saakka. Hän kuuli avoimesta paikasta ystävältään, joka oli tuohon aikaan itsekin Vertexillä töissä. Aikanaan TTY:llä tuotantotaloutta ja konetekniikkaa opiskelleella diplomi-insinöörillä ei ollut Vertexille tullessaan vielä kokemusta myyntityöstä. Vertexillä kuitenkin nähtiin Jarmon potentiaali.

Jarmon työhön kuuluu uusien asiakkaiden kontaktoimista, asiakkuuksien ylläpitoa ja asiakkaiden ongelmien ratkaisemista. Ihmisten kanssa toimiminen on välttämättömyys, joten tietynlainen ulospäinsuuntautuneisuus on toivottava ominaisuus. Tärkeintä Jarmon mielestä on kuitenkin uteliaisuus – erityisesti asiakasta kohtaan. "Täytyy tuntea asiakkaan liiketoiminta jopa paremmin kuin asiakas itse ja olla kiinnostunut siitä. Sieltä löytyy niitä juttuja, millä kauppaa pystyy tekemään", Jarmo kertoo.

Myyntipäällikön työssä Jarmoa kiehtoo erityisesti onnistumisen tunne, joka hyvien kauppojen tekemisestä syntyy. "Uskon sellaiseen hyvällä fiiliksellä tekemiseen. Asiakkaan halu investoida vahvistuu, kun kaupanteko tuntuu mukavalta. Siitä syntyy se luottamus", hän pohtii.Jarmo oli vakuuttunut kuullessaan ystävältään monien vertexläisten pitkistä työurista. "Ajattelin, että pakko tämän on olla hyvä työpaikka, kun porukka on täällä viihtynyt niin pitkään", hän muistelee. Vertexillä työskentelee erilaisissa tehtävissä sekä nuorempia asiantuntijoita että kokeneempia konkareita. Jarmon mielestä nuoruuden into ja vuosikymmenten kokemus ovat hyvä yhdistelmä. "Meillä on muutenkin töissä monenlaisia ihmisiä. On saanut kuulla erilaisia elämäntarinoita ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja", Jarmo iloitsee.

Vertexin työkykyryhmään kuuluva Jarmo arvostaa sitä, että Vertexillä työntekijöistä pidetään huolta. Töitä tehdään yhdessä, mutta vapaa-aikaakin vietetään välillä porukassa monenlaisten aktiviteettien parissa. "Kyllä se on sekä työnantajan että työntekijän etu", hän toteaa.

 

 
 

 

Dokumentointi-insinööri Anni-Elina opastaa käyttäjää

Rovaniemeltä kotoisin oleva Anni-Elina Seipäjärvi aloitti työnsä Vertexillä dokumentointi-insinöörinä toukokuussa 2016. Tuohon aikaan Vertex ei ollut Anni-Elinalle vielä yrityksenä tuttu, mutta pian työnsä aloitettuaan hän huomasi, että Vertex on lämminhenkinen työpaikka, jossa yhteinen tekeminen ja luottamus toisiin näkyvät joka päivä.

Anni-Elina kuvailee itseään tulkiksi ohjelmistokehittäjien ja asiakkaiden välillä. "Mun tehtävänä on tuoda asiakkaalle näkyväksi se, mitä meiän ohjelmistokehittäjät ovat saaneet aikaan." Työssään Anni-Elinaa innostaa erityisesti sen monipuolisuus. "Kukaan ei usko, kun sanon, että mulla ei oo kahta samanlaista työpäivää vaan jokainen päivä on erilainen", Anni-Elina nauraa. Kiitosta Anni-Elinalta saa se, että hänellä on ollut mahdollisuus myös itse vaikuttaa työnkuvaansa. "Työhöni kuuluu paljon sellaista, mitä moni dokumentointi-insinööri ei varmaan ikinä pääse tekemään", hän summaa.Anni-Elinan mukaan tekninen dokumentointi vaatii teknistä osaamista ja hyvää kirjallista ilmaisutaitoa. Lisäksi tarvitaan vastuuntuntoisuutta ja paineensietokykyä. Omaa työtään ja tuotettaan pitää arvostaa. "Mitä selkeämmät ja yksiselitteisemmät ohjelmiston käyttöohjeet ovat, sitä vähemmän tukipalveluun tulee tukipyyntöjä", Anni-Elina kuvailee.
Tuotedokumentaatio vaatii myös loogista päättelykykyä, sillä dokumentoijan pitää pystyä hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia ja jäsentelemään niitä järkeviksi kokonaisuuksiksi. "Se on vähän kuin järjestelisi palapeliä", Anni-Elina pohtii.Työelämässä vauhdikas nainen arvostaa Vertexin vakaata ja turvallista ilmapiiriä, jossa työkavereiden apuun voi aina luottaa.
"Vapaa-ajalla voi sitten lähteä vaikka reppureissaamaan", matkustelua rakastava Anni-Elina miettii. "Paras reissu on aina se, mikä on vielä edessä! Tulevaisuudessa haluan palata ainakin Kaakkois-Aasiaan ja Afrikkaan kiertämään ‒ mahdollisesti jopa moottoripyöräillen."

 

 
 

 

Projekti-insinööri Jouko nauttii työnsä monipuolisuudesta

Projekti-insinööri Jouko Partanen edustaa Vertexin kokeneinta kaartia. Vuonna 1988 taloon tullut Jouko aloitti Vertex-uransa nuorena diplomi-insinöörinä ensin koulutuksia tekevänä ohjelmistosuunnittelijana ja siirtyi vähitellen nykyiseen asemaansa, joka sisältää monipuolisen kattauksen asiakasprojekteihin liittyviä töitä.

- Tämä työ sopii minulle loistavasti: projekti-insinööri ei ole ihan myyjä, mutta ei myöskään puhtaasti koodaaja, vaan jotakin siltä väliltä. Päiväni ovat hyvin erilaisia, saan katsella teknisen näkökulman lisäksi myös isompia kokonaisuuksia ja pääsen tekemään tiiviisti töitä asiakkaiden kanssa esimerkiksi tuotteen käyttöönottovaiheessa, Jouko tiivistää.

Vertexissä työpaikkana Joukoa miellyttää perinteinen työnteon arvostaminen, joka näkyy itsenäisenä työnä ja tunnollisuuden ilmapiirinä.

- Meillä on mukava ja välitön tunnelma, joka perustuu luottamukseen. Jokainen hoitaa omat työnsä vastuullisesti eikä meillä ole vapaamatkustajia. Mutta apua kollegoilta saa aina tarvitessaan.

Vaikka tekniikka on kehittynyt ja muuttanut Joukon työnkuvaa Vertex-vuosien aikana valtavasti, monet asiat projektimaailmassa ovat säilyneet lähes ennallaan.

- Aikataulupaineet, IT-jäjestelmien integrointiin liittyvät kysymykset, toimittajan ja asiakkaan projektihenkilön yhteistyön tärkeys, projektin aiheuttaman muutosprosessin läpivienti asiakkaan organisaatiossa… Projektien onnistumisen kulmakivet ovat edelleen yllättävänkin samanlaisia. Pysyvää taitaa olla sekin, että työn parhaat hetket syntyvät siitä, kun pystyy oikeasti auttamaan asiakasta, Jouko arvelee.

Joukon vapaa-aika täyttyy kauppatieteiden opiskelusta ja musiikista. Tampereen yliopistossa kolmatta vuotta kirjoilla oleva Jouko saa opinnoista uudenlaista katsantokantaa työhönsä ja maailmaan yleensäkin. Edes opintojen tavoitteellisuus ei rassaa - Opiskelu on hyvää vastapainoa työlle, harrastuksena se on jopa leppoisa. Myös musisointi on ihanan omaehtoista puuhaa, siinä saa kuunnella omia fiiliksiään. Soittelen alttosaksofonia, pianoa ja klarinettia, lempimusiikkilajini on jazz, paikallisessa big bandissä soittava mies paljastaa.

 

 


 


 


Tuotekehityspäällikkö Anssi arvioi ohjelmistoja myös asiakkaan silmin

Tuotekehityspäällikkö Anssi Männistö kehittää työssään Vertexin tiedonhallintatuotteita. Pääosa työajasta kuluu tuotekehityksen parissa, mutta tuotekehityspäällikön työnkuvaan kuuluu myös tuotekehitystiimin työskentelyn ja erilaisten käytännön asioiden organisoiminen.
Anssin ura Vertexillä alkoi diplomityöntekijänä 2000-luvun alussa. Tuolloin TTY:llä tietotekniikkaa opiskelleella Anssilla oli takanaan jo koneautomaatioinsinöörin opinnot TAMK:ssa, joten tietoa ja taitoa toimialasta mieheltä ei Vertexille tullessaan puuttunut.
"Valmistuttuani TAMK:ista olin yhden kesän töissä paperitehtaalla Jämsässä ylläpitohommissa. Siellä törmäsin ensimmäistä kertaa tiedonhallintaongelmiin ja ajattelin, että tässä on sellainen työkenttä missä riittää töitä tulevaisuudessakin", Anssi muistelee. A
Anssin työ on tällä hetkellä sisällöllisesti jotakuinkin samanlaista kuin hänen tullessaan Vertexille. "Tekniikka on tietenkin kehittynyt vuosien varrella, mutta ratkottavat perusongelmat ovat pysyneet oikeastaan ihan samanlaisina", Anssi toteaa.
Anssin mukaan ohjelmistokehitystyössä on tärkeää, että pystyy katsomaan ohjelmistoa myös muiden kuin ohjelmistokehittäjän silmin. Ohjelmistojen käyttäjäkunta on laaja-alainen, ja hyvän käyttäjäkokemuksen tarjoaminen kaikille käyttäjille on tärkeää. "Pitäisi pystyä arvioimaan, mikä on erilaisten käyttäjien näkökulmasta olennaista. Ja jos ei pysty, niin täytyy kysyä" Anssi miettii.
Parasta tuotekehitystyössä on Anssin mielestä sen monipuolisuus. Työssä ei keskitytä ainoastaan pienten yksityiskohtien ja ongelmien ratkomiseen vaan katsotaan asioita myös laajemmin. "Kyllä tässä pitää ymmärtää myös asiakkaan toimialaa ja sen ongelmakohtia. Ne ongelmakohdat voi olla jopa sellaisia, että asiakas ei itse tiedosta niitä", Anssi summaa.
Silloin kun Anssi ei paini ohjelmistojen parissa työpaikallaan, hän viettää mielellään aikaa perheensä parissa. Aikaa kuluu miehen sanojen mukaan tällä hetkellä myös talo- ja mökkiremontteihin, mutta urheilullinen Anssi toivoo, että tulevaisuudessa olisi taas enemmän aikaa myös liikuntaharrastuksille.