Juhlavuoden Vertex-päivä 2017 täytti Tampere-talon insinööriosaamisella

Tampere-talo 8.11.2017

Vertexin komeaa 40-vuotista taivalta juhlistettiin 8.11.2017 Vertex-päivässä, johon otti tänäkin vuonna osaa lähes 150 alan ammattilaista ympäri Suomea. Tampere-talossa esiteltiin Vertex 2018 40th Anniversary Edition -ohjelmistot, nähtiin Neljäs Pyörä -lyhytelokuva ja palkittiin niin asiakasyrityksiä kuin erinomaisia opiskelijoiden suunnittelukilpailussa menestyneitä töitä.

Tilaisuuden avasi toimitusjohtaja Reijo Havonen, jonka viesti oli selvä: Vertex kykenee muuntautumaan ja kehittymään nopeasti digitalisoituvan maailman mukana. Tästä kielivät positiivinen asiakaspalaute sekä pitkät asiakkuussuhteet. Vertexin pitkäaikaisin asiakas on ollut mukana jo 35 vuotta, käytössään nyt ohjelmistojen neljäs sukupolvi.
"Haluamme olla maailmanluokan yritys sekä Suomessa että globaalisti ja kehittää edelleen ratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme tuloksellisen kasvun. Uskon, että olemme olemassa vielä seuraavatkin 40 vuotta", Havonen totesi.
Kehitysjohtaja Timo Tulisalmi esitteli uudet Vertex 2018 – Anniversary Edition -ohjelmistot, jotka takaavat entistä sujuvampaa suunnittelua ja mallien käsittelyä. "64-bittisen Vertex G4:n uusia ominaisuuksia ovat muun muassa laajennettu AutoCAD-yhteensopivuus sekä musta Vertex-tausta, joka on tehnyt paluun juhlavuoden kunniaksi", Tulisalmi esitteli.

Kekseliäs käyttö palkittiin
TAMK:n opiskelija Henri Autio palkittiin tilaisuudessa Vertexin opiskelijasuunnittelukilpailun pääpalkinnolla. 3000 euron arvoinen stipendi lohkesi ammattimaisesti suunnitellusta työkalunvaihtajasta, joka automatisoi työkalun vaihdon palkin työstövarrelle. Kehuja Autio sai erityisesti kokoonpanon hierarkkisuuden ja kinemaattisuuden oivaltavasta hyödyntämisestä sekä monisyisen mallin oikeaoppisesta pakkaamisesta Vertex-zipiksi.
"Vertexillä suunnitteleminen oli mielenkiintoista", toteaa Autio itse. "Pakersin projektin parissa yksin muiden töiden ohella melko pitkään, joten valmiista työstä palkitseminen tuntuu tosi hyvältä."


Toinen palkittava opiskelija oli Ella Salminen TTY:stä. Arkkitehtiopiskelija suunnitteli puisen skeittialtaan, joka hyödyntää luovasti ja kekseliäästi Vertex-rakennussuunnittelun profiiliominaisuuksia orgaanisen muodon tutkimiseen. Ikonisesta Aalto-maljakosta muistuttavat kaaret taipuvat malja-altaassa skeitattaviksi muodoiksi.
"Allas rakentuu yksinkertaisista kakkosnelosista ja 18 millin koivuvanereista, jotka on sijoiteltu vapaisiin asentoihin 3D-avaruudessa. Vertex BD todella taipuu moneksi!", kuului Vertexin oman arkkitehdin Kari Hiltusen kommentti 500 euron stipendin voittaneen Salmisen työstä. Hiltusta myös ilahdutti, että arkkitehtiopiskelijat ovat löytäneet Vertexin rakennussuunnitteluohjelman.

Tampereella palkittujen opiskelijatöiden lisäksi myös Kati Uusisalo Oulun Ammattikorkeakoulusta sekä Kai Varis Lapin Ammattikorkeakoulusta palkittiin stipendeillä Oulun Vertex-päivässä.

Vertexin käyttöä Magic Cloudilla
Magic Cloudin toimitusjohtaja Timo Haapavuori kertoi CAD:in viennistä pilveen. Käyttäjälle Vertexin ja pilvipalvelun liitto näkyy helpompana työntekona: tietomassat eivät ole enää sidonnaisia fyysiseen ympäristöön, laitteistoon tai muistin ja nopeuden rajallisuuteen. Tiedostojen jakaminen pilven kautta on myös turvallista. "Ehkä kaikkein isoin yllätys on se, että mikään ei loppujen lopuksi muutu – ainoa ero on, että ohjelma pyörii pilvessä. CAD:in käyttö yhtä helppoa kuin ennenkin", Haapavuori totesi.

Päivän aikana vierailla oli mahdollista testata Vertexin käyttöä Magic Cloudilla. Testipisteellä ohjelmisto pyöri jouhevasti Macilla, mikä jo itsessään saattoi olla monille käyttäjille uutta.

Vertex 40 vuotta – lyhytelokuva Neljäs pyörä

Aamupäivän viimeisenä ohjelmanumerona nähtiin ennakkonäytös Vertexin 40. juhlavuoden johdosta tehdystä lyhytelokuvasta nimeltä Neljäs pyörä. Elokuvan taustalla on idea markkinoinnin tarinallistumisesta ja Vertexin tarinasta. Elokuvan on toteuttanut Tampereen Ammattikorkeakoulun media-alan opiskelijat, joiden kanssa elokuvaa on työstetty koko juhlavuoden ajan.

Iltapäivällä uutuudet tuotekohtaisesti

Iltapäivällä pureuduttiin uusien 2018-ohjelmistojen ominaisuuksiin yksityiskohtaisemmin toimiala- ja tuoteryhmäkohtaisissa tiloissa.
Kuvassa tuotepäällikkö Kari Rantanen esittelee Vertex G4:n uutuuksia.