Vertex-päivä antoi ajateltavaa toimintatapojen muutoksesta


Vertex-päivässä marraskuun alussa Tampere-talossa keskusteltiin Vertexin uusien ohjelmistoversioiden käytettävyyden ja tiedonhallinnan kehityksen lisäksi laajemminkin digitalisaation ja ekosysteemien tuomista toimintatapamuutoksista.  

Vertex Systemsin toimitusjohtaja Reijo Havonen painotti avauspuheenvuorossaan yhdessä tekemisen merkitystä. Tiiviin asiakasyhteistyön ja ketterän kehityksen tuloksista kuultiin konkreettisia esimerkkejä seuraavissa puheenvuoroissa. Kehitysjohtaja Timo Tulisalmi summasi Vertex 2019 -ohjelmistojen kehityksen isoimmat muutokset, ja Vertexin kalustesuunnittelusta vastaava myyntipäällikkö Petri Rinta-Opas esitteli havainnollisesti hiljattain julkaistun Vertex Showroomin. G4 ja Flow -ohjelmistojen kehityksen suurimpia muutoksia tiivistivät yleisölle tuotepäälliköt Kari Rantanen ja Pertti Ahvenniemi. Iltapäivällä oli aikaa tutustua ohjelmistoihin ja niiden uusiin ominaisuuksiin tarkemmin.Lämmityslaitteita valmistavan Kaukora Oy:n tekninen johtaja Rami Aaltonen antoi esityksessään esimerkin siitä, miten fuusion myötä herännyt tarve lisätä kapasiteettia saatiin toteutettua Vertexin suunnitteluautomaation avulla. Räätälöityjä lämmityslaitteita valmistavan Kaukoran tavoitteet olivat asiakaspalvelun parantaminen, tilaustoimitusketjun tehostaminen ja manuaalisen tuottamisen aiheuttamien virheiden poistaminen. Tuloksia syntyikin nopeasti, ja suunnitteluautomaation avulla osaavaa henkilöstöä myös vapautui rutiinitehtävistä kehitystyöhön ja muihin vaativampiin tehtäviin.

Ekosysteemien mullistuksesta puhunut Airfaasin toimitusjohtaja Edward Blomstedt kertoi, miten airbnb-malli on tuotu teollisuuteen. Omistamiskeskeisestä taloudesta kapasiteetin vuokraamiseen ja yhteisöllisempään toimintatapaan siirtyminen herätti paljon kysymyksiä ja vilkasta keskustelua.

Opiskelijoiden suunnittelukilpailussa pääpalkinnon vei TUT:ssa konetekniikkaa kolmatta vuotta opiskeleva Juhana Rajala imupainelietson suunnitelmalla. Toiselle sijalle tuli Lapin AMK:ssa opiskelevan Miikka Lampelan konttipumppaamosuunnitelma. Oulun AMK:n opiskelijat Kaisa Lehtinen sekä Roosa Pohjanoja palkittiin omakotitalojen suunnitelmista.


Tunnelmia Vertex-päivän ohjelmastaChampion Doorin suunnittelija Vesa Vuoti on käyttänyt Vertexiä 10 vuotta. Vuoti on käynyt 5-6 kertaa aiemminkin Vertex-päivässä. – Pyrin aina tulemaan paikalle, täällä näkee ja kuulee uusia juttuja, Vuoti kommentoi.

Novartin laskenta- ja suunnittelupäällikkö Kari Rämö ja Marita Pääkkö totesivat, että Vertex on hyvä kumppani. – Olemme tehneet pitkän aikaa yhteistyötä ja kalustesuunnittelussa tarvitsemme niin spesifiä osaamista, että siihen ei helposti löydy sopivaa ohjelmistoa.

Koskisen Oy:n Sami Santala suunnittelee Vertex BD:llä puisia omakotitaloja ja rivitaloja. – Showroom kuulosti kiinnostavalta, ensimmäistä kertaa Vertex-päivässä vieraillut Santala totesi aamun aiheista.  

– Asiakaskommentit ovat vaikuttavia. Niissä kuulee käytännön säästöistä, sanoi Atop-Tieto Oy:n toimitusjohtaja Tytti Immonen. Immosen yrityksessä Vertex on pohjana siivouksen ja kiinteistönhoidon työmäärien ja tarjousten laskennassa ja apuna laadunvalvonnassa.
– On ollut hienoa olla Vertexin kelkassa. On saatu nostetta matalapalkka-alalle, Immonen toteaa.

Reijo Havonen oli tyytyväinen päivän antiin. – Ilmassa on innostusta ja paljon uutta. Yleisöstä näki, että osui ja upposi. Uskon, että päivässä tuli paljon niitä aiheita, mistä asiakkaamme halusivat kuulla. Elämme nyt digitalisaation ja ekosysteemien aikaa ja ne tuovat uusia mahdollisuuksia. On kiinnostavaa nähdä, miten niitä hyödynnetään.

Kiitos kaikille Vertex-päivään osallistuneille!