Skip to Content

Vertex Showroom -palvelu havainnollistaa tietomallit tehokkaasti ja turvallisesti

Vertex Showroom muuttaa suunnittelijan tai myyjän Vertex CAD-ohjelmistolla luodut tietomallit havainnollisiksi virtuaalimalleiksi, joita voi helposti ja turvallisesti tarkastella älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen selaimella.

Tietomallit havainnollistavasta Showroom-palvelusta on nyt julkaistu ensimmäinen virallinen versio. Pilvipohjainen ja avointa ohjelmointirajapintaa tukeva palvelu avaa yrityksille uusia mahdollisuuksia parantaa vuoropuhelua ja yhteistyötä asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja tuotantotiimien kanssa. Palvelua hyödyntävät jo monet suomalaiset kaluste-, rakennus- ja laitostoimittajat.


Tutustu Showroom-palvelusta tälle sivulle upotettuun kerrostalon malliin

– Showroomin keskeinen etu on, että palvelun avulla luotu virtuaalimalli sisältää kaiken suunnittelutiedon helposti käytettävissä olevassa muodossa. Tämä mahdollistaa tehokkaan ja vaivattoman vuoropuhelun eri osapuolten välillä aina myynnistä tuotteen toimitukseen ja asennukseen saakka, kertoo Vertex Systems Oy:n myyntipäällikkö Petri Rinta-Opas.

Virtuaalimalliin siirtyvät CAD-ohjelmasta kaikki mitat, väri- ja tuotekoodit sekä kokoonpano- ja räjäytyskuvat. Vastaavia palveluita ei ole vielä saatavilla. Helppo pääsy täsmällisiin tietoihin tuo etuja monessa vaiheessa.


– Asentaja voi skannata asiakkaan pihaan toimitetuista talon rakennuskomponenteista viivakoodin, jolloin Showroom näyttää sille oikean paikan mallissa. Jos jokin osa taas on mennyt rikki, voidaan virtuaalimallin tietojen perusteella tilata sille täsmälleen oikea korvaava osa, kertoo Rinta-Opas esimerkkeinä.

 

Asiakaskokemus uudelle tasolle

Showroom on Vertexin ensimmäinen puhtaasti pilvipohjainen palvelu, johon käyttäjät luovat omat tilinsä. Vertexin CAD-ohjelmassa suunnitellusta tietomallista luodaan Showroom-julkaisutoiminnolla virtuaalimalli. Käyttäjät, joille malli on jaettu, voivat selaimen kautta liikkua virtuaalimallissa ja tarkastella sitä monipuolisten katselutoimintojen sekä halutessaan VR-lasien avulla. Mallin jakaja määrittelee sen näkyvyyden ja muiden käyttäjien oikeudet.

Showroom tukee yrityksen myyntiä mahdollistamalla asiakkaan joustavan palvelun.

– Asiakas pääsee katsomaan eri vaihtoehtoja ajasta ja paikasta riippumatta sekä käymään vuoropuhelua myyjän kanssa joko virtuaalimallissa tai muussa valitussa viestintäkanavassa, kertoo Rinta-Opas.


Avoimen ohjelmointirajapinnan tuki

Vertex Showroom tukee myös OpenAPI-rajapintaa, mikä laajentaa palvelun hyödyntämismahdollisuuksia.
- Tuen myötä ulkopuoliset ohjelmistokehittäjät voivat rakentaa liityntöjä olemassa oleviin tietojärjestelmiin, tai kehittää kokonaan uusia sovelluksia Showroomin monipuolisen tietosisällön hyödyntämiseen, sanoo Vertex Systems Oy:n kehitysjohtaja Timo Tulisalmi.

Yksi kehitystyön painopisteistä on lisätyn todellisuuden toiminnot, joiden hyödyntämiseen on kiinnostusta erityisesti kalustesuunnittelussa.

Toivotamme uudet käyttäjät tervetulleiksi käyttämään Showroomia. Rekisteröidy mukaan englanninkielisen palvelun sivuilla! https://showroom.vertex.fi

Lisätietoja:

Petri Rinta-Opas, puh. 040 500 5925, petri.rinta-opas(at)vertex.fi
Timo Tulisalmi, puh. 040 756 9610, timo.tulisalmi(at)vertex.fi