Vertex kehittyy Rapalan mukana


Maailman johtava viehevalmistaja Rapala valmistaa vuosittain useita miljoonia uistimia. Laitesuunnittelussa Rapala hyödyntää Vertexin suunnitteluohjelmistoja. Ohjelmistolisenssien vuosisopimuksien hinnat maksavat itsensä moninkertaisesti takaisin esimerkiksi läpimenoaikojen lyhentymisenä.

Rapalalla on yhteensä kolme tehdasta, jotka sijaitsevat Vääksyssä, Sortavalassa ja Pärnussa. Juha Siltala työskentelee Vääksyn tehtaalla tehtaanjohtajana. Tehdas työllistää yhteensä noin 80 henkilöä.

– Rapalan ydinosaamisalueena on uistimien valmistus. Viime vuonna niitä tehtiin noin 9,5 miljoonaa, Siltala kertoo.Visuaaliset ja helppokäyttöiset ohjelmistot nopeuttavat työskentelyä

Vertex on ollut Rapalan kumppani aina 1980-luvun lopulta alkaen. Oman haasteensa Rapalan tuotantoon tuo se, ettei tehtaille voida ostaa suoraan mitään valmista laitetta tai konetta keneltäkään ulkopuoliselta valmistajalta. Sen sijaan laitteita on aina muokattava ja rakennettava itse uudelleen käyttötarkoitukseen sopivaksi. Rapalalla tällä hetkellä käytössä oleva laitesuunnittelun ohjelmistopaketti on Siltalan mukaan hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen.

– Vertexin tuotteista on ollut paljon hyötyä esimerkiksi liikeratatarkastelussa ja kaikessa muussakin, mitä koneesta katsotaan. Vertex on myös kehittänyt tuotteitaan asiakaspalautteen ja asiakkaiden tuomien haasteiden sekä ongelmien kautta. He ovat siinä hyvin niin sanotusti iholla, Siltala kuvailee.

– Paketti on myös kustannustehokas. Vuosittain ohjelmistolisensseihin käytettävä rahamäärä tulee moninkertaisesti takaisin erilaisten toimintojen ansiosta. Ohjelmistot ovat helppokäyttöisiä ja visuaalisia. Näin ollen esimerkiksi työkalujen suunnittelussa läpimenoaika on pienentynyt, Siltala kertoo.

"Vertex on luotettava yhteistyökumppani"
Yhdeksi Vertexin vahvuudeksi Siltala mainitsee kotimaisuuden ja sen, että asiakaspalvelua saa suomeksi. Siltala ja erityisesti koneita ja laitteita suunnitteleva henkilöstö ottavatkin mielellään yhteyttä Vertexiin aina, kun tarvetta tulee.

– Olen sanonut kaikille, että tuleen ei kannata jäädä makaamaan. Jos kysymyksiä on ja tietoa halutaan saada, niin silloin kannattaa ottaa yhteyttä suoraan HelpDeskiin. Apua, tukea ja turvaa saa aina. Asiakaspalvelu on toiminut mielestäni hyvin, Siltala kiittelee.

– Onhan markkinoilla muitakin kilpailijoita, mutta kyllä Vertex on aina sieltä sen pisimmän korren vetänyt, Siltala hymyilee.

– Yhteen lauseeseen kiteytettynä Vertex on luotettava yhteistyökumppani.


Katso myös Rapala-video sivuillamme >>