Vertex BD

Kotimainen BIM-ohjelmisto teolliseen rakentamiseen.

Vertex BIM

Myynti ja markkinointi

Arkkitehtisuunnittelu

Rakennesuunnittelu

Tuotanto

Toimitus ja asennus

VUOKRAA Vertex BD

Hanki nyt ammattitason Vertex BD käyttöön edullisella vuokrasopimuksella.

Kysy lisää vuokrauksesta

 

Vertex - kaikki yhdellä ohjelmalla.

 

 

Vertex BIM

 

Rakennuksen tietomalli kaiken tiedon lähteenä

 

Rakennuksen tietomalli sisältää kaiken rakennuksen elinkaaren aikana tarvittavan informaation. Tietomalliin tehdyt muutokset päivittyvät projektin dokumentteihin välittömästi.

Myyntivaiheen luonnossuunnitelmat hyödynnetään arkkitehtisuunnittelussa. Sama tietomalli on käytössä runko- ja rakennesuunnittelussa ilman tietoa hävittäviä konversioita.

Tuo Vertexiin tietoa muista ohjelmista, vie tietoa muihin ohjelmiin ja varmista yhteensopivuus IFC -standardin avulla. Sinun ei tarvitse tehdä työtä moneen kertaan.

Saumaton suunnitteluketju jatkuu tuotantokoneiden ohjaukseen ja pystytykseen asti. Jokainen työvaihe palvelee projektin seuraavaa vaihetta, mikä tehostaa valmistusta ja parantaa tuottavuutta.
 

 

 

Myynti ja markkinointi

Näyttävät tarjouskuvat helposti

 

Vertex –tietomalli lisää tuottavuutta myös myynnissä ja markkinoinnissa. Saat talomallistosta esittelykuvat ja 3D PDF -mallit sähköistä talokirjaasi varten helposti ja vaivattomasti.

Vertexin visualisointityökalulla saat laadukkaat kuvat suoraan suunnitellusta mallista myynnin ja markkinoinnin tarpeisiin. Havainnollista suunnitelma myös virtuaalimallina keinotodellisuusympäristössä.

Suunnittele yksilöllisiä asiakaskohtaisia taloja, talomallistoja, varioituvia malleja tai tilaratkaisuvaihtoehtoja.

Vertex BD yhdistettynä Vertex-tiedonhallintaratkaisuun takaa ajantasaisen tiedon 24/7 ja viimeisimmät revisiot. Sähköpostisulkeiset ovat historiaa. Tieto siirtyy myynnistä tuotantoon saumattomasti ja tarjoukset ovat virheettömiä.

 

 

Jaa Vertexin talomalli helposti kaikille osapuolille 3D PDF -muodossa

3D PDF on havainnollinen tapa asiakaskohteiden esittämiseen. Luo Vertex-tietomallista 3D pdf-muotoinen esitys, jonka tarkasteluun riittää ilmainen Adoben Acrobat Reader-ohjelmisto. Määrittele ja tallenna kohteesta erilaisia näkymiä, 3D-rajauksia ja leikkauksia. Kohteen runkomallin 3D pdf-esitys on erittäin havainnollinen työmaalla. Myös asiakas saa tulevasta kodistaan paremman käsityksen 3D-mallista kuin visualisoinneista ja piirustuksista.


Tarkastele 3D PDF:stä jopa kalustuksen sijoittelua.

Lataa pientalon 3D PDF


Hirsitalon rakenteita voidaan tarkastaa työmaalla suoraan 3D PDF:stä.

Lataa hirsitalon 3D PDF


Suurenkin kerrostalon rakenteiden tarkastelu 3D PDF:llä on helppoa.

Lataa kerrostalon runko 3D PDF
 

 

Tarkastele 3D PDF-malleja Adobe Acrobat Readerilla (versio 9 tai uudempi). Adobe Acrobat -liitännäinen ei toimi kaikissa selaimissa, joten tallenna pdf-muotoinen mallitiedosto koneellesi valitsemalla hiiren kakkospainikkeella "Save Link As/Tallenna kohde levylle" ja avaa tallennettu tiedosto sen jälkeen Adobe Reader –ohjelmalla.. Löydät ohjeet 3D-mallien käsittelyyn liittyvistä lisätoiminnoista Adoben sivuilta.

 

 

 

Keittiökalustesuunnitelman vienti talosuunnitteluohjelmaan

Vie todelliset keittiöt tarkasteltavaksi todelliseen talomalliin ja esittele eri keittiöversiot visuaalisesti.

 

 

 

Arkkitehtisuunnittelu

Tehokas työkalu luonnossuunnitteluun

Määritä rakenteet ja pintamateriaalit helposti ja nopeasti nykyaikaisella käyttöliittymällä. Pohjaratkaisun suunnittelu on yksinkertaista ja nopeaa.

Suunnittelun ohessa saat tarkat lupapiirustukset ja näyttävän 3D-mallin ilman ylimääräistä työtä.

Muutosten hallinta on helppoa ja nopeaa parametrisuuden ja varioituvien älykkäiden rakennusosien avulla. Tee muutos ja Vertex hoitaa loput.

 

Hyödy parametrisuuden eduista

 

 

Tee muutokset joustavammin. Muutosten hallinta on huomattavasti helpompaa. Voit siirtää seiniä, aukkoja ja muita komponentteja, säätää kerroskorkeutta tai muuttaa katon kaltevuutta.

Säästä mallinnusaikaa. Käytä komponenttikirjastoa ja hyödynnä samalla parametrisuutta. Voit käyttää samaa mallia eri mitoilla ja säästää  huomattavasti suunnitteluaikaasi.

Vähennä virheitä. Ohjelma hoitaa rutiinit puolestasi. Esimerkiksi päällekkäiset rakenteet, katon asetus seinien päälle ja erilaiset varusteet pysyvät paikallaan vaikka muutoksia tulisi.

Parametrisuus on Vertex BD-rakennussuunnitteluohjelmiston vakiotoiminto.

 

 

Layoutin käsittely

 

 

 

Katon variointi


Parametrisesti suunniteltaessa rakenteiden muutokset, esimerkiksi paikan tai korkeuden muutos, muuttavat myös katon korkeutta tai paikkaa.

Voit määritellä katolle tukikorkeuden, kaltevuuden ja räystäsylitykset tai voit sitoa halutessasi katon seuraamaan seinää tai palkkia.

Kattoon voidaan sitoa myös toisia rakennusosia, kuten yläpohjia, palkkeja, lumiesteitä tai kattotikkaita. Nämä kattoon sidotut osat seuravat katon muutoksia.

Muutokset pysyvät hallinnassa, kun liittyvät rakenteet käyttäytyvät muutoksessa suunnittelijan määrittämällä tavalla.

 

 

 

 

Varioituvat komponentit


Merkittävä osa parametrista suunnittelua ovat älykkäät varioituvat komponentit. Niiden avulla saat helposti muokattua mallin tarpeiden mukaiseksi.

Voit halutessasi esimerkiksi asettaa ikkunan yläreunan kaltevuuden katon kaltevuuden mukaiseksi. Voit myös luoda rakenteita, joissa on sarjoja, mikä nopeuttaa esimerkiksi terassien suunnittelua.

 

 
Vertex BD Architectural Drawings

 

 

Rakennesuunnittelu

Suunnittele rakenteet kevyille rankajärjestelmille, puulle tai teräkselle. Vertex BD:n sääntöpohjainen, asiakaskohtaisesti muokattava runkosuunnittelu hallitsee sekä vaaka- että pystyrakenteet kaikkine detaljeineen.

Vertex BD tuottaa automaattisesti arkkitehtisuunnittelun tuloksena saadusta mallista ja pohjapiirustuksista tarvittavat työpiirustukset niin PlatForm, PreCut, suur- kuin pienelementtirakenteille sekä tehtaalle että työmaalle katkaisuluetteloineen tarvittavista puista ja levyistä. Seinä, katto ja vaakarakenteiden työkuvat ovat täysin suunnittelijan muokattavissa kohteen erityistarpeiden mukaan.

| PlatForm | Precut | suur- ja pienelementtirakenteet | katkaisuluettelot | tilaelementit |

 

Vertex BD Wood Framer

 

 

Tuotanto

Saumaton liityntä suunnittelusta tuotantoon

Vertex optimoi tarvittaessa katkaisuluettelot varastopituuksien mukaan ja tuottaa tarvittavan NC-ohjaustiedon tehtaalle.

Vertex-tietomalliin valmistustieto on siirrettävissä rakenteiden katkaisu-, työstö ja -kasaustietona suoraan tuotantokoneiden ohjaukseen.


 

Tieto voidaan tuottaa muun muassa seuraavilla rajapinnoilla:

| Hundegger katkaisu- ja yhdistelmäkoneet | Weinmann-kasauslinja ja palkintyöstö |Randek-kasauslinja | Vertex vakio XML (koneriippumaton) |BTL-rajapinta | Howick-rajapinta ohutlevyrangoille |Optimaster | Z-laser, laser-projektio |

Näiden lisäksi Vertex BD:stä löytyy 15 muuta rajapintaa katkaisu- ja työstötiedon välittämiseen sekä puu- että ohutlevyrankarakenteille.

 

 

Toimitus ja asennus

Täydellinen dokumentaatio syntyy vaivatta suunnittelun ohessa

 

 

 

 

   
 

Ota yhteyttä.

Tutustutaan toisiimme ja kartoitetaan mahdollisuudet tehostamiseen yhdessä.
 

Jouni Kuivanen
Johtaja
Keskus: 03 3134 11
0400 832 642
jouni.kuivanen(at)vertex.fi

Santeri Pyhäniemi
Myyntipäällikkö
Keskus: 03 3134 11
040 5200 315
santeri.pyhaniemi(at)vertex.fi