Skip to Content

Kesätyöntekijät

 

Opetusvideot opettavat tekijäänsä

Milla Lohikainen opiskelee sekä diplomi-insinööriksi että opettajaksi. Valmistuttuaan hän voi opettaa kaikilla opintoasteilla yläasteesta alkaen. Vertexillä tehdyt opetusvideot ovat hyvää harjoitusta tulevaan.

– Vertexillä työskentelee monen alan asiantuntijoita ja yrityksessä asiat etenevät nopeasti, Milla kertoo. Kun Vertexillä kuultiin nuoren naisen opettajaopinnoista, hän sai työtehtäväkseen erilaisten ohjelmistojen käyttöohjevideoiden suunnittelun ja toteutuksen.
– Teen tuotevideointeja, esittelen uusia tuotteita sekä teen käyttöopasvideoita. Toimin videoiden kertojaäänenä ja teen niissä näkyvät tutoriaalit. Videot tulevat asiakaskäyttöön, ne ovat todella katsottuja.
Työssään Milla pääsee myös itse oppimaan jatkuvasti lisää Vertexin tuotteista. Opetusvideoita tehdään monista eri projekteista, joten hän pääsee tutustumaan eri toimialoihin yhteen alaan tai tuotteeseen keskittymisen sijaan. Milla on esimerkiksi suunnitellut opetusvideosarjan, jossa kuvataan koko talon suunnitteluprojekti alusta loppuun.

Liukuva työaika antaa aikaa omille harrastuksille

– Harrastan suunnistusta ja myös kilpailen lajissa. Liukuva työaika auttaa treeniaikataulujen ja kisareissujen järjestelyssä, Milla kertoo. Suunnistamassa on käyty myös työporukalla. Rennoissa merkeissä onkin helpompi tutustua työkavereihin.
Vertexillä miellyttää erityisesti erinomainen työilmapiiri. Työporukka harrastaa yhdessä monenlaista vapaa-ajan toimintaa. Erityisesti mieleen ovat jääneet kesällä tehdyt pyörälenkit.

 

 

Töihin vaikka käsi paketissa

Sakari Wikholmin ja Vertexin tiet kohtasivat sattumalta, kun opiskelija huomasi pinon yrityksen flyereitä ilmoitustaululta. Rakennesuunnittelua ja rakentamisen tietotekniikkaa opiskeleva Wikholm tunnisti itsensä hakuilmoituksesta – paikkahan oli kuin tehty hänelle.

– Oltuani kesän töissä Vertexillä olen vaikuttunut tuotteista ja yrityksestä itsestään. Suunnitelmissa on tehdä todennäköisesti myös diplomityö täällä Vertexillä, Sakari kertoo.
Käytännössä Sakarin työhön on kuulunut rakennusten tietomallien ylläpitoa sekä tiedon lisäämistä. Hän kehittää IFC-standardin mukaista käyttöliittymää, jonka tarkoituksena on saada tietoa kaikista rakennuksen kappaleista ohjelman kautta.
– Työ on motivoivaa, sillä pääsen kehittämään tuotetta asiakkaan käyttöön. Kehitän käyttöliittymään uutta ominaisuutta, jonka avulla käyttäjä voi itse muokata rakennuksen kappaleista saatavaa tietoa. Ilman minua tämä työ jäisi tekemättä, tai siirtyisi ainakin tulevaisuuteen.
Sakari on viihtynyt kesätöissä niin hyvin, että edes vapaa-ajalla murtunut käsi ei estänyt tulemasta töihin.
– Palasin töihin kesken sairausloman, koska työ on niin mielenkiintoista. Monissa töissä edellisellä päivällä ei ole väliä, vaan aloitetaan aina alusta. Täällä näen oman kehitykseni ja jatkan siitä, mihin olen aiemmin päässyt.

Haasteena uusi koodikieli

– Suurin haasteeni Vertexillä on ollut uuden koodikielen oppiminen. C++ oli minulle täysin uusi kieli. Opiskelin kieltä itsenäisesti keväällä, ja muistelin lukiossa oppimiani perusteita. Lopulta pääsin suoraan kehitysprojektien pariin.
Onneksi työkaverit ovat aina valmiita auttamaan. Vertexillä Sakari on saanut aina apua sitä tarvitessaan.
– Töihin on aina kiva tulla. Lisäksi työporukka sopii omaan työskentelytyyliini. Saan tehdä töitä itsenäisesti, mutten ole koskaan yksin. Erilaiset vapaa-ajan aktiviteetit ovat lähentäneet meitä.

 

Vertexillä kesätyöntekijäkin on osa tiimiä

23-vuotias Mikko Niskanen kuuli Vertexin työpaikasta ystävältään. Mielikuva 40 vuotta alalla toimineesta suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistojen kehittäjästä oli positiivinen, mutta hivenen vanhahtava. Hyvin pian Vertex paljastui kuitenkin nopealiikkeiseksi ja menestyneeksi ohjelmistofirmaksi ja Mikko pääsi heti osaksi Vertexin ketterää porukkaa.

Mikon työn sisältö on paljolti mekaniikkaohjelmointia, ominaisuuksien ideoimista ja muokkaamista Vertex G4-tuotteeseen sekä 3D-mallinnusta. Kokemusta suunnittelun puolelta ei Mikolla juurikaan aiemmin ollut, koska hän on opiskellut enemmän sulautettuja järjestelmiä ja ohjelmistotekniikkaa.

Työ Vertexillä edellyttää aitoa halua oppia koko ajan uutta sekä kykyä muuttaa asiakkaiden haasteet ja kehitystoiveet Vertex-tuotteen ominaisuuksiksi.
Matemaattisen kiinnostuksensa ja taitojensa vuoksi Mikko on kokenut ohjelmointityön mukavan haastavaksi. – Työssä on saanut käyttää ongelmanratkaisuykykyä. Koko ajan saa miettiä miten erilaisia teknisiä haasteita ratkaistaan.


Parasta on nähdä oman työn jälki

Palkitsevaa työssä on, kun oma kädenjälki tulee osaksi ohjelmistotuotetta. – Olen tehnyt jo useamman ominaisuuden G4-tuotteeseen. Oma työ näkyy siten asiakkaalle saakka.

Mikko soittaa sähkökitaraa muutamassakin bändissä, joten tiimityö ja hyvä ryhmähenki ovat tärkeitä niin vapaa-ajalla kuin töissä. Vertexin työilmapiiriä Mikko kehuu. – Jo viikon jälkeen tuntui, kuin olisin ollut jo pidempäänkin täällä, pääsin heti tiimiin mukaan tekemään oikeita hommia, hän kertoo. Vertexin reilun 70 hengen joukkueesta noin 40 on kehittäjiä.

Mikko kertoo olevansa kiinnostunut tulevaisuudessa juuri tuotekehityksen parissa työskentelystä sekä mahdollisesti työskentelystä myös ulkomailla.  – Parasta on ollut rento ja hyvä ilmapiiri sekä sopivan haastavat työtehtävät.

 

Juho luo virtuaalitodellisuutta

Kesätyöntekijästä tuntityöntekijäksi siirtynyt Juho Kärnä luo työssään virtuaalitodellisuutta. Hänen kehittämänsä Vertexin uuden verkkopalvelun avulla on mahdollista tarkastella kappaleita ja rakenteita VR-lasein.

Juho löysi Vertexin työpaikkailmoituksen TTY:n ilmoitustaululta ja päätti hakea avoinna olevaa kesätyöntekijän paikkaa. Haastattelun jälkeen Vertexistä jäi positiivinen kuva, joka vain vahvistui kesän aikana. – Täällä on inhimillinen ilmapiiri eikä turhaa byrokratiaa. On tullut heti olo, että olen osa yhteisöä, Juho kertoo.

Juho on ollut mukana rakentamassa Vertexin VR-ominaisuuksia.  – Kehitän verkkopalvelua, jonne ladataan malleja, joita voi tarkastella selaimella sekä VR-laseilla. Asiakkaamme voivat ladata palveluun malleja esitelläkseen niitä myös omille asiakkailleen. Tästä on hyötyä esimerkiksi keittiösuunnittelua tehtäessä ja monilla muilla Vertexin asiakkaiden toimialoilla.

Tulevaisuudessa verkkopalvelussa voi tarkastella virtuaalitodellisuuden keinoin esimerkiksi moottorien räjäytyskuvia. Juho jäikin kesän jälkeen osa-aikaiseksi työntekijäksi Vertexille jatkamaan kehitystyötä. – Tämä on niin mielenkiintoista, että tätä voisi tehdä vaikka palkatta, Juho nauraa.

Haasteista selviää oikealla asenteella

– Parasta työssäni on se, että pääsen tekemään oikeita hommia. Työmme virtuaalitodellisuuden parissa on herättänyt kiinnostusta myös maailmalla, Juho kertoo.

Vertexillä ei aseteta epärealistisen korkeita vaatimuksia työnhakijoille, vaan työssä on aina mahdollisuus kasvaa ja oppia. Hyvä asenne ratkaisee. Juho on törmännyt työssään erilaisiin haasteisiin. Hän on muokannut verkkopalvelun prototyyppiä esimerkiksi poistamalla alkuperäisiä käyttöliittymäkomponentteja ja korvaamalla niitä sopivammilla.

– Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa tietokoneen parissa sekä harrastan frisbeegolfia, matematiikkaa pääaineenaan TTY:llä opiskeleva Juho kertoo.