Back

Saavutettu asiakkuus palkitsee

Joskus kaupankäynti alkaa normaalista poikkeavalla tavalla. Ystäväni laittoi minulle Whats’appilla liidin. Hänen tietojensa mukaan eräs pirkanmaalainen konepaja saattaisi tarvita 3D CAD-ohjelmistoa toiminnan tueksi. Tsekkasin yrityksen kotisivut. Tämähän vaikuttaa hyvältä! ”Firma on juuri minun toimialani häränsilmää”, ajattelin mielessäni. Puhelin käteen ja soittamaan. Numerosta vastasi nuoren kuuloinen yrittäjä, joka oli kiinnostunut sanomastani. Sovimme tapaamisen seuraavalle viikolle.

Valmistauduin tapaamiseen piirtämällä CADilla heidän erään referenssikohteensa ja mallinsin heidän nettisivuillansa olleen kokonaisuuden karkealla tasolla valokuvan perusteella. Mallinsin myös karkeasti heidän erään tuotteensa nettisivuilta, joka sivujen tietojen mukaan mittavarioituu asiakkaan tarpeiden mukaan. Tästä johtuen tein mittataulukon mallia ohjaamaan. Sitten tapaamiseen.

Tapaamisessa vastaan tuli todellakin nuori innokas yrittäjä. Kyselin lisätietoa asiakkaasta, firman toiminnasta ja tarpeista. Kerroin myös tietenkin Vertexistä ja suunnitteluohjelmiston mahdollisuuksista. Esittelin myös valmistelemani demon. Kävimme läpi perusasiat, miten kappaleita mallinnetaan, miten tehdään piirustus ja kokoonpano. Katsoimme myös levyrakenteiden aukilevitykset ja profiilirakenteen muokkaamisen ja katkaisulistat. Perehdyimme myös mittavarioituvaan malliin ja sen suunnittelua nopeuttaviin mahdollisuuksiin.
Asiakas vaikutti kiinnostuneelta. Sovimme, että teen tarjouksen tapaamisen perusteella ja tapaamme uudelleen seuraavalla viikolla.

Uusi tapaaminen koitti ja keskustelimme tarkemmin Vertex yhteistyöstä ja sen mahdollisuuksista. Kokonaisuus vaikutti hyvältä ja näin, että asiakas saa lisäarvoa toimintaansa. Tunne oli molemminpuolinen ja sovimme kaupasta.

Tämä on eräs hieno tarina onnistuneesta myyntiprosessista myyntiurani varrelta, joka on jäänyt mieleeni.
Kiitos Henkka luottamuksesta ja hienosta yhteistyöstä. Kyllä myyntityö on palkitsevaa.

 

Comments
Trackback URL:

No comments yet. Be the first.