Back

Myynnissä helpompi huominen

”Kröhöm.. ollaan tuota mietitty sitä ja tätä tuotetta, millainen se teillä on?” Valitettavan, toisaalta kiitettävänkin usein keskustelu asiakkaan kanssa on avattu. Valitettavan siksi, että jo lähtökohtaisesti hiihdetään väärillä laduilla. Laduilla, jossa päämärää ei tiedetä ja muutkin tavoitteet ovat asettamatta.

Koska tiedät mitä haluat niin keskity siihen!

Tärkeintä myös ohjelmistotuotteiden tai -ratkaisuiden ostamisessa on ymmärtää mitä halutaan saada aikaiseksi. Mikään ei ole ihmiselle mukavampaa kuin keskittyä kummastelemaan lillukan vartta. Varsi on lähes aina tuttu ja turvallinen, koska se on ymmärrettävän kokoinen. Sen rauhoittava vaikutus on jopa ohjelmistotekniikassa käsin kosketeltavaa. Silti se ei johda mihinkään. Tai voi johtaa seuraavaan varteen muttei siihen mitä alun perin oikeasti halusit.

”… sinä tiedät parhaiten mikä tehostaisi kassavirtasi kasvua eniten, missä haluaisit tehostumista tai antaisi sinulle vaikkapa ihanaa luppoaikaa…”

Oman yrityksesi asiantuntijana sinä tiedät parhaiten mikä tehostaisi kassavirtasi kasvua eniten, missä haluaisit tehostumista tai antaisi sinulle vaikkapa ihanaa luppoaikaa. Keskity siis siihen. Ei kannata kurkkia liikaa aidan yli, haaskaat sillä omaa aikaasi ja tyrehdytät kassavirtasi. Ei kannata yrittää ymmärtää liikaa liian aikaisin. Rasitat sillä vain itsesi. Jätä haaste sen sijaan sen alan asiantuntijoille. Tehtävänannon jälkeen seuraava tehtäväsi on luottaa ihmisiin. Haasta ja kilpailuta meitä muiden kesken, kerro mitä haluat – et halua yhtään lisää ohjelmistomörköjä vaan haluat myyntiä lisää 10 %, nopeuttaa toimitusketjun läpimenoaikaa 30 % tai lisätä jälkimarkkinointia 70%, haluat ehkä kokonaan uuden liiketoimintamallin. Keskitytään siis siihen.

Odotan innolla seuravaa yhteydenottoa, jossa keskitytään olennaiseen – sinun tavoitteesi toteutumiseen! Ei tekniseen yksityiskohtaan. Minun ammattitaitoni ja tehtäväni on huolehtia siitä, että olennainen toteutuu. Tarvitsen siihen sinua. Takavasemmalta lentää aina musta joutsen halusimme sitä tai emme. Joskus käydään mörön pesälläkin. Yhdessä niistä on aina selvitty, ei murehdita huomista vaan tehdään siitä alkamaan yhteinen latu.

Comments
No comments yet. Be the first.