Toimiva suunnitteluohjelmisto on Amomaticin toiminnan sydän

Amomatic Oy on Pohjoismaiden johtava asfalttiasemavalmistaja, jonka kilpailuvaltti ovat erilaiset räätälöidyt ratkaisut. Vertexin ohjelmistot mahdollistavat esimerkiksi moduulien suunnittelun Amomaticin käyttämällä tyylillä. Vertexin ansiosta tarvittava tieto liikkuu sujuvasti aina myynnistä suunnitteluun ja tuotantoon.

Amomatic on paimiolainen noin vuonna 1919 perustettu yritys, joka toimii Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.

– Olen toiminut Amomaticilla suunnittelupäällikkönä nyt viimeiset seitsemän vuotta, kertoo Jukka Sillanpää.

"Toimiva suunnittelu on tälle yritykselle elinehto"
Amomatic on käyttänyt Vertexin ohjelmistoja aina 1990-luvun alusta saakka. Isoja malleja käsitellään niin markkinoinnissa, myynnissä kuin tuotannossakin. Vertexin suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistot mahdollistavat räätälöityjen ratkaisujen suunnittelun Amomaticin omien moduulien mukaisesti.

– Asiakkaille tehdään esimerkiksi tarjouslayouteja. Kun kauppa on saatu, niin niitä usein vielä päivitetään. Tämä edellyttää paljon kommunikointia suunnittelijoiden, tuotannon ja myynnin kesken, Sillanpää painottaa.

– Suunnitteluohjelmisto on oikeastaan työmme sydän. Toimiva suunnittelu on tälle yritykselle elinehto, Sillanpää sanoo.

Vertex mahdollistaa räätälöityjen moduulien suunnittelun
Sillanpään mukaan Amomatic on alallaan pieni yritys. Kilpailijat ovat kooltaan usein miljardiluokan yrityksiä. Amomatic työllistää yhteensä 67 henkeä ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 14 miljoonaa.

– Kilpailijamme tekevät pääasiassa sarjatuotantoa. Meidän pitää pystyä kilpailemaan muita toimijoita vastaan sillä, että teemme räätälöityjä ratkaisuja. Vertex on tämän kokoiselle talolle oikeastaan ainoa vaihtoehto. Emme pystyisi suunnittelemaan moduulejamme tällä tyylillä, jos käyttäisimme esimerkiksi Vertexin kilpailijoiden ohjelmistoja, Sillanpää summaa.

– Viime vuosien aikana Vertex on kehittänyt erityisesti ohjelmistojensa käyttöliittymiä. He ovat meidän laillamme pieni talo ja ottavat käyttäjien kokemukset hyvin huomioon. Ohjelmistoja on kehitetty siihen suuntaan, miten mekin olemme toivoneet, Sillanpää kiittelee.


Katso myös Amomatic-video sivuillamme >>