Skip to Content

Kesätyöntekijät

Tutustu tällä sivulla vuoden 2018 kesätyöntekijöidemme
kokemuksiin Vertexistä työpaikkana.

Juho luo virtuaalitodellisuutta

Kesätyöntekijästä tuntityöntekijäksi siirtynyt Juho Kärnä luo työssään virtuaalitodellisuutta. Hänen kehittämänsä Vertexin uuden verkkopalvelun avulla on mahdollista tarkastella kappaleita ja rakenteita VR-lasein.

Juho löysi Vertexin työpaikkailmoituksen TTY:n ilmoitustaululta ja päätti hakea avoinna olevaa kesätyöntekijän paikkaa. Haastattelun jälkeen Vertexistä jäi positiivinen kuva, joka vain vahvistui kesän aikana. – Täällä on inhimillinen ilmapiiri eikä turhaa byrokratiaa. On tullut heti olo, että olen osa yhteisöä, Juho kertoo.

Juho on ollut mukana rakentamassa Vertexin VR-ominaisuuksia.  – Kehitän verkkopalvelua, jonne ladataan malleja, joita voi tarkastella selaimella sekä VR-laseilla. Asiakkaamme voivat ladata palveluun malleja esitelläkseen niitä myös omille asiakkailleen. Tästä on hyötyä esimerkiksi keittiösuunnittelua tehtäessä ja monilla muilla Vertexin asiakkaiden toimialoilla.

Tulevaisuudessa verkkopalvelussa voi tarkastella virtuaalitodellisuuden keinoin esimerkiksi moottorien räjäytyskuvia. Juho jäikin kesän jälkeen osa-aikaiseksi työntekijäksi Vertexille jatkamaan kehitystyötä. – Tämä on niin mielenkiintoista, että tätä voisi tehdä vaikka palkatta, Juho nauraa.

Haasteista selviää oikealla asenteella

– Parasta työssäni on se, että pääsen tekemään oikeita hommia. Työmme virtuaalitodellisuuden parissa on herättänyt kiinnostusta myös maailmalla, Juho kertoo.

Vertexillä ei aseteta epärealistisen korkeita vaatimuksia työnhakijoille, vaan työssä on aina mahdollisuus kasvaa ja oppia. Hyvä asenne ratkaisee. Juho on törmännyt työssään erilaisiin haasteisiin. Hän on muokannut verkkopalvelun prototyyppiä esimerkiksi poistamalla alkuperäisiä käyttöliittymäkomponentteja ja korvaamalla niitä sopivammilla.

– Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa tietokoneen parissa sekä harrastan frisbeegolfia, matematiikkaa pääaineenaan TTY:llä opiskeleva Juho kertoo.

 

Opetusvideot opettavat tekijäänsä

Milla Lohikainen opiskelee sekä diplomi-insinööriksi että opettajaksi. Valmistuttuaan hän voi opettaa kaikilla opintoasteilla yläasteesta alkaen. Vertexillä tehdyt opetusvideot ovat hyvää harjoitusta tulevaan.

– Vertexillä työskentelee monen alan asiantuntijoita ja yrityksessä asiat etenevät nopeasti, Milla kertoo. Kun Vertexillä kuultiin nuoren naisen opettajaopinnoista, hän sai työtehtäväkseen erilaisten ohjelmistojen käyttöohjevideoiden suunnittelun ja toteutuksen.
– Teen tuotevideointeja, esittelen uusia tuotteita sekä teen käyttöopasvideoita. Toimin videoiden kertojaäänenä ja teen niissä näkyvät tutoriaalit. Videot tulevat asiakaskäyttöön, ne ovat todella katsottuja.
Työssään Milla pääsee myös itse oppimaan jatkuvasti lisää Vertexin tuotteista. Opetusvideoita tehdään monista eri projekteista, joten hän pääsee tutustumaan eri toimialoihin yhteen alaan tai tuotteeseen keskittymisen sijaan. Milla on esimerkiksi suunnitellut opetusvideosarjan, jossa kuvataan koko talon suunnitteluprojekti alusta loppuun.

Liukuva työaika antaa aikaa omille harrastuksille

– Harrastan suunnistusta ja myös kilpailen lajissa. Liukuva työaika auttaa treeniaikataulujen ja kisareissujen järjestelyssä, Milla kertoo. Suunnistamassa on käyty myös työporukalla. Rennoissa merkeissä onkin helpompi tutustua työkavereihin.
Vertexillä miellyttää erityisesti erinomainen työilmapiiri. Työporukka harrastaa yhdessä monenlaista vapaa-ajan toimintaa. Erityisesti mieleen ovat jääneet kesällä tehdyt pyörälenkit.

 

Töihin vaikka käsi paketissa

Sakari Wikholmin ja Vertexin tiet kohtasivat sattumalta, kun opiskelija huomasi pinon yrityksen flyereitä ilmoitustaululta. Rakennesuunnittelua ja rakentamisen tietotekniikkaa opiskeleva Wikholm tunnisti itsensä hakuilmoituksesta – paikkahan oli kuin tehty hänelle.

– Oltuani kesän töissä Vertexillä olen vaikuttunut tuotteista ja yrityksestä itsestään. Suunnitelmissa on tehdä todennäköisesti myös diplomityö täällä Vertexillä, Sakari kertoo.
Käytännössä Sakarin työhön on kuulunut rakennusten tietomallien ylläpitoa sekä tiedon lisäämistä. Hän kehittää IFC-standardin mukaista käyttöliittymää, jonka tarkoituksena on saada tietoa kaikista rakennuksen kappaleista ohjelman kautta.

– Työ on motivoivaa, sillä pääsen kehittämään tuotetta asiakkaan käyttöön. Kehitän käyttöliittymään uutta ominaisuutta, jonka avulla käyttäjä voi itse muokata rakennuksen kappaleista saatavaa tietoa. Ilman minua tämä työ jäisi tekemättä, tai siirtyisi ainakin tulevaisuuteen.
Sakari on viihtynyt kesätöissä niin hyvin, että edes vapaa-ajalla murtunut käsi ei estänyt tulemasta töihin.
– Palasin töihin kesken sairausloman, koska työ on niin mielenkiintoista. Monissa töissä edellisellä päivällä ei ole väliä, vaan aloitetaan aina alusta. Täällä näen oman kehitykseni ja jatkan siitä, mihin olen aiemmin päässyt.

 

Haasteena uusi koodikieli

– Suurin haasteeni Vertexillä on ollut uuden koodikielen oppiminen. C++ oli minulle täysin uusi kieli. Opiskelin kieltä itsenäisesti keväällä, ja muistelin lukiossa oppimiani perusteita. Lopulta pääsin suoraan kehitysprojektien pariin.
Onneksi työkaverit ovat aina valmiita auttamaan. Vertexillä Sakari on saanut aina apua sitä tarvitessaan.
– Töihin on aina kiva tulla. Lisäksi työporukka sopii omaan työskentelytyyliini. Saan tehdä töitä itsenäisesti, mutten ole koskaan yksin. Erilaiset vapaa-ajan aktiviteetit ovat lähentäneet meitä.

 

 

Pienestä porukasta saa paljon irti

Arttu Halonen hämmästyi nopeasti tulleesta haastattelukutsusta kesätöitä hakiessaan. Vertex paljastui nopealiikkeiseksi, mutta perinteikkääksi ja menestyneeksi ohjelmistofirmaksi. Arttu on tullut osaksi Vertexin ketterää porukkaa.

– Minut on otettu Vertexillä hyvin vastaan. Olen tykännyt kovasti ilmapiiristä, joka töissä on. Tuttu Teknillisen yliopiston kampuskin on aivan lähellä, joten tunnelma on kotoisa.
Arttu työskentelee G4 Plant -ohjelmistoa kehittävässä tiimissä. Laitos- ja prosessisuunnittelun tiimi on melko pieni, ja kesätyöntekijäkin on saanut monenlaisia ja vaihtelevia tehtäviä hoitaakseen. Työhön kuuluu esimerkiksi tietokantojen täydennystä ja ohjelmointia. Valmiin tuotteen kehittäminen on motivoivaa. – On hienoa tietää, että valmis tuote tulee olemaan tärkeässä roolissa asiakkaiden jokapäiväisessä työssä, Arttu kertoo.

Arttu on saanut G4 Plant -tiimissä paljon vastuuta. Hän on työskennellyt itsenäisesti ja lomasesonkien aikaan yksinkin. Kesän suurin haaste liittyi kuitenkin painehäviölaskentaan. – Tekemässämme projektissa tunsin parhaiten painehäviölaskennan teoreettiset edellytykset ja otin vastuuta projektin onnistumisesta.


Oma osaaminen motivoi

– Työssä motivoi eniten oma osaaminen. Asiantuntijana toimiminen tuntuu hienolta ja oman panoksen antaminen on tärkeää.
Tulevaisuudessa Arttu haluaisi työskennellä ohjelmistopuolella tuotekehityksessä. – On kuitenkin ollut hienoa tavata myös asiakkaita kesän aikana. On hyvä asia, ettei työtä tehdä vain neljän seinän sisällä.

 

 

 

 

Keskustelu tekee hyvän työpaikan

Pasi Hokkanen on viihtynyt Vertexillä jo kolme kesää. Ensimmäisenä kesänä hän testasi ohjelmia ja kaksi seuraavaa kesää ovat kuluneet sähkösuunnittelun ohjelmistokehityksen parissa. – On hienoa jättää jälkensä valmiiseen tuotteeseen, Pasi kertoo.

– Alunperin kuulin kesätyöpaikasta matematiikan luennoitsijaltani. Tunsin yrityksen pääpiirteittäin, ja tutkin nettisivuilta lisää. Nykyään minulla on hyvä kuva Vertexistä yrityksenä ja työnantajana. Työporukka on mukava ja tunnelma leppoisa. On aina kiva vaihtaa kuulumisia töistä ja töiden ulkopuolelta.

Kansainvälisyys kiinnostaa

– Parasta omassa työssäni Vertexillä ovat haastavat työtehtävät. On hienoa miettiä ja löytää ratkaisuja vaativiinkin tehtäviin. Lisäksi valmiin tuotteen kehittäminen saa tuntemaan, että omalla työllä on merkitys.
Pasi on saanut kesätyöntekijänäkin paljon vastuuta. Hän on suunnitellut sähkösuunnittelun projektien toteutusta aivan alusta alkaen.
Pasin työssä näkyvät konkreettisesti Vertexin monet toimialat. Työssä oppii tuntemaan monia asiakkaita ja projekteja. Lisäksi työssä pääsee seuraamaan kansainvälisiä projekteja. – Kansainvälisyys tuntuu tärkeältä. Olen itse lähdössä Taiwaniin opiskelijavaihtoon.
Vertexillä Pasi on päässyt osallistumaan myös monenlaiseen vapaa-ajan toimintaan. Yritys järjestää työntekijöilleen erilaisia urheilutapahtumia, saunailtoja sekä mökkireissuja. – Virkistystoiminta on tärkeää. On hyvä oppia tuntemaan työkaverinsa.